معرفی IOT

معرفی IOT

مقدمه:

امروزه اتصال دستگاه های مختلف به کامپیوتر و موبایل کمک زیادی به بهبود زندگی و کیفیت آن می کند. اینترنت اشیا یا IOT همین وظیفه را برعهده دارد. از اینترنت اشیا به عنوان انقلاب
صنعتی بعدی نام برده می شود. در ادامه این مقاله قصد داریم به معرفی IOT بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

فهرست

معرفی IOT

زندگی در دنیایی با داشتن قابلیت IOT

مزایا و معایب اینترنت اشیا برای کسب و کارها

اینترنت اشیا(IOT) چگونه کار می کند؟

شرکت های فعال در حوزه اینترنت اشیا در ایران

پلتفرم اینترنت اشیا چیست؟

امنیت و آینده ی اینترنت اشیا چگونه است؟

هدف از اینترنت اشیا چیست؟


معرفی IOT

معرفی IOT

زندگی انسان ها به سمت هوشمند شدن در حال حرکت است. این هوشمند شدن زندگی، نیازمند شرایط و بستری است که باید فراهم شود. یکی از آن ها بهره مندی از تکنولوزی IOT یا اینترنت اشیا است. همانطور که از اسمش مشخص است، اینترنت اشیا کمک می کند تا دستگاه هایی که در زندگی روزمره مورد استفاده ما قرار می گیرد توسط اینترنت به کامپیوتر یا موبایل ما وصل شود. در واقع اینترنت اشیا برای وسایل فیزیکی به کار برده می شود که انسان انتظار وصل شدن آنها را به اینترنت ندارد. از نمونه این دستگاه ها می توان به ساعت هوشمند، یخچال هوشمند، خودرو هوشمند، خانه هوشمند و… اشاره کرد. در ادامه این مقاله به توضیح کامل تری پیرامون معرفی IOT و کاربرد آن می پردازیم.

اینترنت اشیا (IOT) چه کاربردی دارد؟

یکی از کاربرد های مهم اینترنت اشیا (IOT)، استفاده از آن ها در سخت افزار ها، سنسورها، حسگرها و… در صنعت و کارخانه ها می باشد. این روند به بهبود عملکرد کارخانه ها کمک زیادی می کند.
استفاده از این قابلیت سبب کاهش هزینه ها برای دولت ها شده و کسب و کارها هم با بهره مندی از آن می توانند هزینه های عملیات را کاهش و کیفیت آن را افزایش دهند.
اینترنت اشیا می تواند در کشاورزی، تجارت ، کسب و کارها، امنیت، پزشکی ساخت و ساز و… برای انسان ها مفید و کاربردی باشد. معرفی IOT و شناخت آن نیازمند دانش کافی و اطلاع رسانی توسط افراد متخصص در این حوزه است.
اینترنت اشیا علاوه بر کاربردی بودن در زندگی انسان ها، در صنعت نیز از اهمیت زیادی برخوردار بوده و قابلیت های زیادی را جهت پیشرفت در آن زمینه ها در اختیار انسان ها قرار می دهد.
اینترنت اشیا کمک زیادی به انسان ها در زندگی آینده خواهد کرد. با گسترش و هوشمند شدن خانه ها، خودروها، وسایل زندگی و… کیفیت زندگی انسان ها بهبود پیدا کرده و در وقت و انرژی آن ها نیز صرفه جویی می شود.

زندگی در دنیایی با داشتن قابلیت IOT

برای بهتر آشنا شدن با کاربرد های اینترنت اشیا یک روز زندگی در این دنیا را با هم بررسی می کنیم.
فرض کنید شما هر روز ساعت ۶ با به صدا در آمدن آلارم گوشی از خواب بیدار می شوید و با ماشین خود به سر کار می روید.در یک روز بارانی شما باید کمی زودتر حرکت کنید چون در هوای بارانی سرعت شما کمتر خواهد بود اگر آلارم شما به اینترنت اشیا متصل باشد با تنظیم این موارد شما را زودتر از حد معمول از خواب بیدار می کند. پس از بیدار شدن همان طور که گوشی شما به اینترنت اشیا متصل است این پیام فرستاده می شود که دستگاه چایی ساز هوشمند شما، چایی را برای شما آمده کرده تا پس از بیدار شدن از خواب به سرعت بتوانید صبحانه بخوردید و برای رفتن به محل کار آماده شوید.
هنگام رفتن به محل کار اگر خودرو شما دچار مشکلی شد پیامی برای سازند خودرو ارسال می شود و او می تواند خودرو شما را بررسی کند و اگر این مشکل جدی بود به شما پیامی بدهد تا ماشین را به نزدیک ترین تعمیرگاه ببرید که خطری شما را تهدید نکند.

 

زندگی در دنیایی با داشتن قابلیت IOT

مزایا و معایب اینترنت اشیا برای کسب و کارها

افزایش سرعت در کارها

ذخیره ی کامل اطلاعات

انجام کارها به صورت خودکار

کاهش آلودگی محیط زیست و مدیریت زباله

افزایش کارایی اشیا

بهینه کردن منابع موجود

مدیریت ترافیک

توزیع مناسب آب و مدیریت برق

معایب

احتمال هک شدن توسط هکر های مجازی

از بین رفتن حریم شخصی

کم شدن مشاغل

نداشتن استاندارد های لازم

بنودن بستر مناسب برای امنیت داده ها

اینترنت اشیا(IOT) چگونه کار می کند؟

دستگاه های مجهز به اینترنت اشیا با حسگر هایی که روی آنها قرار دارد، اطلاعات را جمع اوری می کنند. داده های جمع آوری شده به ابزار ها و دستگاه هایی می روند که هیچگاه اطلاعات از روی آن ها پاک نمی شود. پس از پردازش و تحلیل اطلاعات به صورت فرم نهایی مانند زنگ هشدار اعلام می شود.

اینترنت اشیا در ایران

با وجود مشکلات فراوان، نبود امکانات کافی، آگاهی اندک مردم و… پیشرفت در زمینه های مختلف تا حدی به کندی صورت می گیرد. در سال های اخیر اینترنت اشیا در ایران در برخی زمینه ها مورد استفاده قرار گرفته است. در سال های گذشته برای کنترل سرمایش و گرمایش از اینترنت اشیا تا حدی استفاده شده ولی قابلیت اتصال به اینترنت و کنترل آن از راه دور هنوز امکان پذیر نیست. اما در برخی حوزه های دیگر بهره مندی از قابلیت های اینترنت اشیا در ایران مورد استفاده قرار گرفته است.
نصب حسگر روی گاوها برای بررسی شیردهی و نحوه عملکرد آن ها در حوزه دام پروری، راه اندازی حسگر هایی برای دریافت میزان رطوبت و استاندارد بودن خاک با توجه به نوع منطقه در حوزه کشاورزی، در جریان بودن کامل بیمار از بیماری خود و مشاهده ی کامل و دقیق نحوه عملکرد پزشک در حوزه سلامت و… نمونه هایی از مزیت و کاربرد اینترنت اشیا در ایران می باشد.
با توجه به کاربرد و امیت بالای اینترنت IOT هنوز عده ی زیادی از مردم اطلاعات کافی از آن ندارند. رسانه ها یکی از منابع مهم و بزرگ برای اطلاع رسانی به مردم در سراسر دنیا هستند.

شرکت های فعال در حوزه اینترنت اشیا در ایران

شرکت های مختلفی در ایران ارائه دهنده و فعال در حوزه ی معرفی IOT و ارائه محصول هستند، که در ادامه با آن ها بیشتر آشنا می شوید.

شرکت ترکولا

ارائه دهنده ی سویس های ردیاب و مکان یاب

شرکت فلفور

ارائه دهنده خدمات فروشگاهی طبق نقشه

شرکت باینو

ارائه دهنده ی یخچال های هوشمند برای خرید بدون نیاز به فروشنده

شرکت آوانس

ارائه دهنده ی خدمات حمل و نقل

شرکت  لاک پست

ارائه دهنده ی محصولات پستی، پیگیری آن و ارسال درب منزل
این شرکت ها و خیلی از شرکت های مشغول در این حوزه با ارائه ی انواع خدمات به کاربران زندگی و کاستفاده از این برنامه ها نیازمند برخورداری از امنیت بالا بوده و در صورت نداشتن امنیت و حفظ نشدن حریم شخصی باید تا برطرف شدن این خطاها در استفاده از آن جلوگیری کرد.سب و کار را راحت تر کرده و باعث صرفه جویی در وقت، انرژی و هزینه ها می شوند.

پلتفرم اینترنت اشیا چیست؟

وجود پلتفرم ها در اینترنت اشیا شرایطی را برای توسعه دهندگان و کاربران فراهم می کند تا به صورت سریع و آسان از امکانات اینترنت اشیا استفاده کنند.
با وجود اینترنت اشیا کسب و کارها پیشرفت زیادی خواهند کرد. از جمله مزیت های آن برای کسب و کارها، توسعه ی گسترده ی کسب و کار، کاهش هزینه های مربوط به راه اندازی و… می باشد. از دیگر کاربرد های پلتفرم اینترنت اشیا، ارائه ی امنیت و قابلیت احراز هویت برای کاربران و دستگاه ها، جمع آوری اطلاعات و تحلیل آن، متصل کردن سخت افزار ها به حسگر ها می باشد.

پلتفرم های معروف در این زمینه :

Google lot cloud

AWS lot core

Artic cloud

Microsoft Azure lot

پلتفرم اینترنت اشیا چیست؟

اینترنت اشیا صنعتی چیست؟

IIOT یا اینترنت اشیا صنعتی، فرصت پیشرفت را در اختیار صنایع مختلف قرار داده تا در سطح جهانی بتوانند اینترنت را با دستگاه های فیزیکی مرتبط سازند. پیشرفت اینترنت اشیا صنعتی در کنار مزایایی که دارد می تواند در برخی موارد بسیار پر خطر باشد. اینترنت اشیا صنعتی در حال حاضر مراحل اولیه خود را طی می کند ولی در آینده باعث ایجاد تحولی عظیم در صنعت خواهد شد.

اینترنت اشیا در صنعت به سه دسته تقسیم خواهند شد:

۱) اینترنت اشیا صنعتی در حوزه ی مصرف کننده
۲) اینرنت اشیا صنعتی عمومی
۳) اینترنت اشیا سازمانی

امنیت و آینده ی اینترنت اشیا چگونه است؟

با گسترش فناوری، زندگی و کسب و کارها به سمت پیشرفته شدن در حال حرکت است. تکنولوژی های هوشمندی که هم اکنون هم مورد استفاده ما قرار می گیرند مانند: مسواک های هوشمند، میز ها هوشمند، خودروهای هوشمند و… تمامی اطلاعات کاربر را در اختیار دارند.
برای استفاده از قابلیت های اینترنت اشیا باید برقراری امنیت در اولویت باشد تا توسط هکر ها دچار هک و ایجاد مشکل نشود.
برای برقراری امنیت در این فضا، باید کاربران اطلاعات کافی در این حوزه داشته باشند و همچنین استاندارد ها در هنگام ساخت رعایت شود.

رابطه ی بلاکچین و اینترنت اشیا

یکی از اصلی ترین کاربرد های بلاکچین ها در اینترنت اشیا ایجاد امنیت و حفظ هویت فرد است.
با در کنار هم قرار گرفتن اینترنت اشیا و بلاکچین دستگاه های هوشمند بدون نیاز به یک منبع مرکزی و فقط توسط اینترنت قادر به پردازش و ارسال اطاعات به یکدیگر خواهند بود.
می توان خوش بین بود که استفاده از زنجیره ی بلوک در اینترنت اشیا، باعث قدرتمند شدن آن خواهد شد.

آینده اینترنت اشیا چگونه است؟

فناوری اینترنت اشیا امروزه به دلیل نبود حسگرهای دقیق و اینترنت ۵G در مراحل اولیه قرار دارد. پیش بینی ها خبر از آینده ای نزدیک برای استفاده از این قابلیت را به ما ارائه می دهند. عوامل زیادی بر توسعه این سیستم دخالت دارند. گسترش دادن اتصالات، افزایش قدرت ذخیره اطلاعات، وجود بستر های مناسب اینترنت های پرسرعت و… از عوامل موثر در پیشرفت سریع اینترنت اشیا به شمار می رود. قابلیت اتصال، عملکرد و استاندارد جز عواملی هستند که برنامه نویسان استفاده از آن ها را در اینترنت اشیا مهم و ضروری می دانند. بهره مندی از اینترنت اشیا و اینترنت ۵G کمک زیادی به توسعه جهان متاورس آینده خواهد کرد.

هدف نهایی اینترنت اشیا چیست؟

هدف نهایی اینترنت اشیا این است که انجام کارها را برای انسان ها راحت تر کند و سرعت انجام آنها نیز افزایش پیدا کند. با کامل شدن تمام قابلیت های اینترنت اشیا و بر طرف شدن مشکلات آن زندگی در آینده با پیشرفت های زیادی همراه خواهد شد. در آینده اینترنت اشیا کاملا با زندگی ما ادغام می شود و نیاز است از امنیت بالایی برخوردار باشد تا حریم شخصی انسان ها حفظ شود. بعد از گسترش اینترنت اشیا شاهد گسترش هوش مصنوعی خواهیم بود. در نهایت برنامه ریزی برای زندگی انسان ها در جهان متاورس است. لازمه ی تحقق آن وجود زیر ساخت های مناسب و قابلیت هایی مانند اینترنت اشیا، اینترنت ۵G و…است.


برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله های متاورس و اینترنت ۵G در سایت آترین فناوران مراجعه کنید.


هدف نهایی اینترنت اشیا چیست؟

سخن آخر

در مقاله ی بالا قصد داشتیم به معرفی IOT یا همان اینترنت اشیا و قابلیت ها، کاربرد، مزایا و معایب و… در زندگی آینده توضیحاتی را در اختیار شما دوستان عزیز قرار دهیم. همانطور که گفته شد اینترنت اشیا با وجود بستر های مناسب به بهبود کیفیت زندگی انسان ها کمک بزرگی خواهد کرد. هم اکنون اینترنت اشیا مراحل اولیه ی اماده سازی را طی می کند و برای بهره مندی از قابلیت های آن در سطح گسترده تر نیازمند وجود بستر مناسب و دارای امنیت بالا هستیم تا خطری ما را تهدید نکند. بهره مندی از اینترنت اشیا، مزایا و معایبی دارد که برای استفاده از آن در آینده باید مورد بررسی قرار گیرد. هنوز اینترنت اشیا در سطح ایران و جهان به طور گسترده مورد استفاده قرار نگرفته اما تا حدودی از آن در زندگی روزمره استفاده می شود.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

الان با ما تماس بگیرید