(KPI) شاخص کلیدی عملکرد

شاخص کلیدی عملکرد (KPI) چیست و چه کاربردی دارد؟

مقدمه

برای اینکه کارها با دقت و سرعت بیشتر انجام شود نیاز است شاخصی مد نظر قرار گیرد. شاخصی که به کمک آن میزان عملکرد افراد در خوب انجام دادن کار ها مشخص شود. علاوه بر اشخاص، از این شاخص در محیط های کاری گسترده تر مانند سازمان ها استفاده می شود و میزان آن مورد بررسی قرار می گیرد. در این مقاله قصد داریم توضیحی در رابطه با شاخص کلیدی عملکرد (KPI) و کاربرد آن را خدمت شما عزیزان ارائه کنیم. پیشنهاد می کنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

فهرست

شاخص کلیدی عملکرد (KPI) چیست؟

انواع شاخص کلیدی عملکرد

شاخص کلیدی عملکرد مناسب چه اطلاعاتی در اختیار ما می گذارد؟

تفاوت شاخص عملیاتی و شاخص کلیدی عملکرد چیست؟

مراحل و نحوه ایجاد شاخص کلیدی عملکرد (KPI)

نکات کلیدی در انتخاب KPI کاربردی و مناسب

کاربرد شاخص کلیدی عملکرد (KPI) در حوزه ی مارکتینگ

تاثیر طراحی سایت بر گسترش کسب و کار و بهبود شاخص کلیدی عملکرد

سفارش طراحی سایت و تاثیر مثبت آن بر شاخص کلیدی عملکرد


 آشنایی با شاخص کلیدی عملکرد (KPI)

شاخص کلیدی عملکرد (KPI) چیست؟

KPI مخفف Key Performance Indicator می باشد و به معنای شاخص کلیدی عملکرد است. در شرکت و سازمان ها برای بررسی خوب بودن و عملکرد درست افراد باید شاخصی مد نظر قرار گیرد. به این شاخص سنجه های عملکرد هم گفته می شود. برای موفقیت در کسب و کار باید در ابتدای مسیر برای خود و کارتان اهداف و معیار هایی را مشخص کنید. پس از گذشت مدتی از کار باید عواملی که به عنوان معیار و هدف مشخص شد مورد بررسی قرار گیرد تا میزان خوب انجام شدن آن سنجیده شود.


نکته مهم!

توجه داشته باشید که شاخص کلیدی عملکرد (KPI) با شاخص کلیدی نتیجه (KRI) کاملا متفاوت است. در شاخص کلیدی عملکرد، شما عملکرد خود را در بخش‌های مختلف می‌سنجید اما در مورد دوم به دنبال سنجش رسیدن به نتیجه‌ها هستیم. این دو مسئله با هم تفاوت های بسیار زیادی دارند. باید سعی شود که کارایی آن ها را با یکدیگر اشتباه نگیرید.


انواع شاخص کلیدی عملکرد

۱. ورودی

استفاده از ورودی ها به شما کمک می کند تا در مورد میزان، نوع منبع و کیفیتی که صرف رسیدن به اهداف شده است اطلاعاتی را به دست آورید.

۲. فرایند

در این قسمت کیفیت فرایندهای اجرایی باید مورد بررسی قرار گیرد.

۳. خروجی

بررسی خروجی ها بسیار مهم است زیرا اطلاعاتی در رابطه با عملکرد داده می شود.

۴. نتایج

این نوع شاخص عملکرد به بررسی نتایج به دست آمده می پردازد.

۵. پروژه

در این قسمت مراحل مربوط به اتمام کار و یا پیشرفت و نواقص آن بررسی می شود.

شاخص کلیدی عملکرد مناسب چه اطلاعاتی در اختیار ما می گذارد؟

  1. کمک برای رسیدن به یک نتیجه ی مطلوب
  2. نشان دادن شواهد عینی و مسیر پیشرفت کار
  3. کمک به شناسایی اقدامات لازم جهت بهبود شرایط سازمانی
  4. نمایش عملکرد و تغییرات آن در طول زمانی مشخص
  5. بررسی و نمایش نتایج مربوط به میزان کارایی ، اثربخشی ، کیفیت ، مدت زمان ، رفتار ، کارایی پروژه ، کارایی فردی
  6. ایجاد تعادل بین شاخص های پیشرو و عقب مانده

شاخص های پیشرو و عقب مانده

این دو شاخص مربوط به قدرت یا ضعف در شرایط اقتصادی یا بازارهای مالی سازمان ها را ارزیابی می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله ی بررسی شاخص های پیشرو عقب مانده مراجعه کنید.


 شاخص کلیدی عملکرد مناسب چه اطلاعاتی در اختیار ما می گذارد؟

تفاوت شاخص عملیاتی و شاخص کلیدی عملکرد چیست؟

برای درک بهتر این مسئله به توضیح آن در قالب مثالی می پردازیم.
فرض کنید شما عرضه کننده ی خودرو و قطعات جانبی آن هستید. برای اینکه کار به بهترین نحو انجام شود نیاز است گروهی را برای بازاریابی استخدام کنید. این گروه وظیفه دارند تا شرکت شما و عملکرد آن را به افراد توضیح دهند تا آن ها مجاب شوند از شما خریداری کنند. تا زمانی که کیفیت و قیمت محصولاتی که ارائه می دهید مناسب باشد این روش بسیار مناسب است. شما باید در هر ماه شاخص های مربوط به نرخ رشد فروش یعنی میزان افزایش فروش نسبت به ماه قبل را مورد بررسی قرار دهید. علاوه بر شاخص نرخ رشد فروش ماهیانه، باید موارد زیر را نیز مد نظر قرار دهید.

  1. تعداد بازدیدهای حضوری روزانه تیم فروش
  2. تعداد تماس‌های تلفنی تیم فروش با مشتریان قبلی
  3. مقدار تماس‌های تلفنی دریافتی از مشتریان جدید
  4. حدود متوسط قیمت فاکتورهای صادر شده

نرخ رشد فروش به طور کلی ترکیبی از چهار شاخص مطرح شده در بالا می باشد. توجه داشته باشید که نرخ رشد فروش، عملکرد تیم فروش را نشان می‌دهد. گروه های فروش عملکرد بهتر باید از همه ی جوانب کار را مورد بررسی قرار دهند. هر بخش از این عملیات مانند تماس گرفتن، بازدید کردن، متقاعد کردن مشتریان به افزایش حجم خرید و … شاخص های مختص خود را دارد. با یک بررسی کلی می توان گفت این شاخص های عملیاتی هستند که شاخص کلیدی عملکرد را به وجود می آورند.

مراحل و نحوه ایجاد شاخص کلیدی عملکرد (KPI)

استفاده و انتخاب شاخص کلیدی عملکرد در دنیای امروز بسیار مشکل است. زیرا موضوعات زیادی وجود دارد که می توان آن ها را زیر مجموعه ای از شاخص های عملکرد قرار داد. انتخاب اینکه کدام نوع از این موضوعات تاثیر بهتری بر رشد و پیشرفت سازمان به کمک شاخص عملکرد دارد کار بسیار مهمی است که پیچیدگی هایی هم به دنبال دارد. برخی از سازمان و مجوعه ها بدون در نظر گرفتن معیار و هدفشان KPI مشخص می کنند که این کار تاثیر مثبتی بر کسب و کارشان ایجاد نمی کند.

مراحل ایجاد KPI مناسب

  1. مشخص کردن هدف: در ابتدای کار باید هدف اصلی را در شاخص KPI کسب و کار خود مشخص کنید. دقت داشته باشید که شاخص کلیدی عملکرد را به درستی انتخاب کنید. مثلا بهبود کیفیت نمی تواند گزینه ی مناسبی برای KPI باشد زیرا قابل اندازه گیری نیست و هدفی تعالی بخش به حساب نمی آید.
  2. اقدامات لازم برای رسیدن به هدف: باید اقداماتی را به جهت رسیدن به هدف مشخص کنید و برای هر کدام آن یک شاخص KPI در نظر بگیرید. به عنوان نمونه کاهش مواد اضافی که از تولید به جای می ماند می تواند یک نمونه ی موفق KPI باشد. بهتر است این کار را برای اهداف دیگر نیز مورد بررسی قرار دهید.
  3. متناسب با هدفی که دارید KPI تعریف کنید: توجه داشته باشید که هدف شما کمک زیادی به بهبود شاخص عملکرد می کند. برای این کار باید زمانی را مد نظر قرار دهید. مثلا تا پایان سال ضایعات به وجود آمده در هنگام تولید ۲۰ درصد کاهش پیدا کند.
  4. جمع آوری معیار های لازم: در هر مرحله از فرایند بررسی شاخص‌های کلیدی عملکرد ممکن است معیارهایی مانند تعداد بازدید از صفحات، تعداد بازدیدکنندگان، میزان فروش، تعداد نصب، تعداد کلیک، تعداد دانلود، تعداد تماس و… به دست آورید این اقدامات ممکن است به تنهایی کاربردی نداشته باشد، اما هنگامی که در کنار نتایج دیگر قرار می‌گیرند می‌توانند به خروجی‌های زیادی رسید.

( انتخاب یک شاخص KPI مناسب بر خلاف تصور کار آسانی نیست و نیازمند مهارت و تجربه می باشد. برای انتخاب KPI صحیح و مناسب باید از مدل های مختلف استفاده کنید تا براساس آن ها بتوانید سنجه‌های خوبی تعریف کنید و اندازه‌گیری دقیقی در شاخص کلیدی عملکرد سازمان و سایت مربوط به آن داشته باشید. اشتباه در تعیین KPI در برخی موارد خسارت هایی را به همراه خواهد داشت.)

مراحل و نحوه ایجاد شاخص کلیدی عملکرد (KPI)

نکات کلیدی در انتخاب KPI کاربردی و مناسب

  1. باید به این مسئله توجه داشته باشید که شاخص کلیدی عملکرد قرار است چه چیزی را هدف قرار دهد و اندازه گیری کند.
  2. هدف خود و چرایی نیاز به KPI برای کسب و کار خود را چه شخصی و چه سازمانی باید مورد بررسی قرار دهید.
  3. توجه داشته باشید که داده و اطلاعات شما از کجا به دست می آید. این منبع باید معتبر باشد تا اطلاعات دقیقی را در اختیار شما قرار دهد. یکی از منابع معتبر در این زمینه ابزاری به نام گوگل آنالیتیکس است. از گوگل آنالیتیکس برای تجزیه و تحلیل ترافیک وب سایت می توان استفاده کرد.
  4. در طی زمانی که از قبل مشخص کرده اید باید نتایج فعالیت خود را مورد بررسی قرار دهید. مثلا بررسی شاخص کلیدی عملکرد هر سه ماه یکبار
  5. قسمتی که قرار است KPI در آن استفاده شود را باید مشخص کنید.
  6. برای اینکه عملکرد خوبی داشته باشید نیاز است فرد ماهری را برای انجام آن عمل استخدام کنید تا کار را برای شما پیگیری کند.
  7. بهترین و بدترین حالت در KPI باید بررسی شود و اشکالات بدترین حالت آن رفع شود.

کاربرد شاخص کلیدی عملکرد (KPI) در حوزه ی مارکتینگ

بازاریابی دیجیتالی هم یکی از قسمت هایی است که به شاخص کلیدی عملکرد نیاز دارد. از KPI های مناسب در حوزه ی مارکتینگ می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. بررسی نرخ Conversion
  2. نرخ اینگیجمنت
  3. ترافیک ماهانه سایت
  4. متوسط زمان بازدید از صفحات سایت
  5. نرخ کلیک
  6. رتبه گوگل
  7. نرخ Conversion کلمات کلیدی
  8. ROI
  9. نرخ Impression

تاثیر طراحی سایت بر گسترش کسب و کار و بهبود شاخص کلیدی عملکرد

یکی از راه های پیشرفت و گسترش در کسب و کار طراحی سایت های اینترنتی متناسب با حوزه ی فعالیت است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و امکان دسترسی آسان به فضای اینترنتی برای پیشی گرفتن از رقبای خود باید برای کسب و کارتان سایت داشته باشید. طراحی سایت باید به صورت حرفه ای و مناسب انجام شود تا وقت و هزینه ای که صرف آن می کنید به هدر نرود. سئو، تولید محتوا، طراحی گرافیکی و… از عواملی هستند که تاثیر زیادی بر مناسب بودن سایت و جذب مخاطب می گذارند.
برای افزایش فروش اقداماتی از قبیل تولید محتوا، تبلیغات در سایت و گوگل و همچنین اینستگرام باید انجام شود. شاخص های کلیدی عملکردی موارد ذکر شده بر اساس تعداد ورودی، نرخ تبدیل و تعداد فالور سنجیده می شود.

محتوا

معمولا تعداد ورودی های سایت با توجه به محتوای سایت مورد بررسی قرار می گیرد. با تولید محتوای مناسب برای سایت خود می توانید افراد زیادی را به سایتتان جذب کنید که این کار باعث افزایش بازدید سایت و در نتیجه افزایش فروش آن می شود.

تبلیغات در سایت و گوگل

این کار باعث می شود که افراد زیادی ترغیب شوند که به سایت شما وارد شوند. در نتیجه نرخ تبدیل می تواند شاخص کلیدی عملکردی مناسب برای آن باشد.


نرخ تبدیل: به نسبت تعدادی که وارد سایت می شوند به افرادی که از سایت خرید می کنند گفته می شود.


اینستگرام

یکی از اپلیکیشن های پرطرفدار اینستگرام می باشد. این اپ تاثیر زیادی در شناخته شدن فعالیت و حرفه ی افراد مختلف شده است. فعالیت در این فضا و جذب تعداد فالور بالا تاثیر مثبتی در پیشرفت کسب و کار می گذارد. چون معمولا افراد در این فضا به دنبال صفحاتی با فالور بالا هستند. امروزه در ایران به دلیل فیلترینگ ایجاد شده امکان آسان دسترسی به این فضا برای همه وجود ندارد. تعداد زیادی از افراد به همین دلیل از سایت های اینترنتی برای رفع نیاز خود استفاده می کنند.

تاثیر طراحی سایت بر گسترش کسب و کار و بهبود شاخص کلیدی عملکرد

سفارش طراحی سایت و تاثیر مثبت آن بر شاخص کلیدی عملکرد

امروزه شرکت های زیادی در ایران به طراحی سایت های اینترنتی مشغول هستند اما تا چه حد می شود به آن ها اعتماد کرد؟

برای اینکه وقت و هزینه ی شما به هدر نرود باید طراحی سایت خود را به دست شرکت های معتبر و حرفه ای در این زمینه بسپارید. یکی از شرکت های معتبر و با سابقه در طراحی سایت و اپلیکیشن شرکت آترین فناوران است. این شرکت با طراحی سایت متناسب با نوع کسب و کار تاثیر زیادی بر گسترش آن ها می گذارد. اگر شما نیز به دنبال گسترش کسب و کار خود هستید بهتر است طراحی سایت را به این شرکت بسپارید.


در صورتی که قصد سفارش طراحی سایت را دارید می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.

شماره تلفن

۰۲۱-۲۸۴۲۱۶۵۶۰۳۱-۳۲۱۲۱۶۵۶


سخن آخر

شاخص KPI به معنای شاخص کلیدی عملکرد است و کمک می کند تا عملکرد چه به صورت شخصی چه در سازمان ها مورد بررسی قرار بگیرد. این شاخص برای تمامی صنایع ، سازمان‌ ها و حتی کارهای شخصی می‌تواند استفاده شود. برای موفقیت در کسب و کار توصیه می شود که از این شاخص استفاده شود تا در مدت زمانی مشخص کسب و کار ها نتیجه ای عالی به دست آورند و پیشرفت روز افزون داشته باشند. در این مقاله به طور کامل به بررسی شاخص کلیدی عملکرد (KPI) پرداختیم. امیدواریم مطالب ارائه شده برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات مفیدی از خواندن آن به دست آورده باشید. شما عزیزان می توانید سوالات خود را در خصوص این مقاله با ما در میان بگذارید.

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو

الان با ما تماس بگیرید